Pravilno rukovanje satom

Satovi su veoma jednostavni za rukovanje. U nekoliko narednih redaka pomoćićemo Vam kako da pravilno rukujete preciznom tehnologijom Vašeg časovnika.

Dotjerivanje vremena, datuma i dana na  satovima vrši se pomoću krunice, odnosno ključa na satu i to zavisno od tipa časovnika. Neki satovi pokazuju samo vrijeme, drugi vrijeme i datum, dok neki pokazuju vrijeme, datum i dan.

1. POKAZUJE SAMO VRIJEME: blago povucite krunicu Vašeg sata na prvi položaj ključa, pomjerite kazaljke sata na tačno vrijeme i vratite krunicu u početni položaj.

2. POKAZUJE VRIJEME I DATUM: u ovom slučaju postoje dva položaja krunice. Izvlačenjem krunice na 1. – prvi stepen za promjenu datuma i 2. – drugi za dotjerivanje vremena, pomjeranjem kazaljki u smjeru kretanja sata. Po završenom postupku, vratite krunicu u početni položaj.

3. POKAZUJE VRIJEME, DATUM I DAN: kod ovih satova postoje dva položaja ključa. Prilikom izvlačenja krunice 1. – prvi za promjenu datuma i dana, uz okretanje krunice u smjeru ka sebi ili od sebe i 2.- drugi za podešavanje vremena. Po završenom naštimavanju, vratite krunicu u početni položaj.

4. Kod ZIDNIH SATOVA: pomjeranje kazaljki na tačno vrijeme na kvarcnim časovnicima vrši se pomoću dugmeta koje se nalazi na mehanizmu poleđine sata. Mehaničkim zidnim satovima, tačno vrijeme, u većini se slučajeva dotjeruje ključem preko poluge na brojčaniku časovnika.

Best online gambling stranice iz cijelog svijeta. Ukoliko su vam potrebne detaljnije  informacije, kako da pravilno rukujete Vašim satom, koristite priloženi priručnik. Ukoliko Vam je potreban savjet ili neka druga informacija oko Vašeg časovnika, slobodno se  nam se obratite. Biće nam drago da pomognemo.

Podijeli stranicu